Jan Mooten (Mavim) over Luna

Mavim is een softwarebedrijf dat de software Rules ontwikkelde waarmee informatiemanagement binnen organisaties mogelijk is. Rules centraliseert de gehele informatiehuishouding van bedrijven. Het bedrijf bestaat sinds 1990 en heeft op dit moment ruim 1.200 klanten in 27 landen.

Jan Mooten, System Administrator bij Mavim: “Onze software wordt door meer dan 250.000 mensen gebruikt over heel de wereld. Met behulp van Rules verbinden zij informatie met elkaar en creëren ze samenhang. Dit faciliteert veranderingen binnen bedrijven en helpt ze verbeteren. Wij trainen ook klanten in het gebruik van de software. Vroeger gaven wij alle trainingen op kantoor in Nederland. Aangezien wij internationaal opereren, kwam er een aantal jaar geleden vraag naar online trainingen. Aan deze vraag voldeden wij graag. We gingen op zoek naar een hostingspartner die ons hierbij kon helpen.

Onze zoektocht begon, zoals bij veel bedrijven, online. Wij hadden een simpele eis: eenvoudige aanpassingen willen we zelf doen, de overige configuratie wordt uit handen genomen zodat wij ons kunnen focussen op de software. We vonden al snel Luna en gingen in gesprek over het aanbieden van online trainingen. We merkten al snel dat Luna ver gaat in het meedenken voor een oplossing. Bij veel partijen moet je zelf de serverspecificaties opgeven, maar Luna draait dat om. Luna inventariseerde onze wensen en onderzocht de software. Op basis daarvan richtte Luna een hostingomgeving in waarop Rules zonder problemen draait.”

"Je legt je probleem neer en Luna komt met een voorstel om het probleem goed en snel op te lossen."

Mooten vervolgt: “Je legt je probleem neer en Luna komt met een voorstel om het probleem goed en snel op te lossen zonder de kosten uit het oog te verliezen. Luna ontwikkelde voor ons een testomgeving waarin wij de eerste gebruikers trainden. Vervolgens is de omgeving meegegroeid met het aantal gebruikers. Luna is niet een partij die drie servers verkoopt terwijl je er met één gemakkelijk toekunt: de inzet van infrastructuur groeit mee met het gebruik en het aantal gebruikers. Luna is flexibel en dat merk je ook bij het tijdelijk uitbreiden van bijvoorbeeld opslagruimte. Dit wordt snel geregeld en Luna rekent dan niet de hoofdprijs.”

Naast de vraag naar online trainingen groeide ook de vraag naar een SaaS-versie van de software. Mooten: “Wij merkten dat steeds meer bedrijven geen software inhouse willen hebben, maar liever een SaaS-oplossing afnemen. Omdat de online trainingen al draaiden bij Luna, hebben wij samen met Luna gekeken hoe wij de software als SaaS-oplossing kunnen aanbieden. De SaaS-oplossing – wij noemen het RaaS: Rules-as-a-Service – zorgt ervoor dat klant niet hoeft om te kijken naar updates, onderhoud en security. Mavim zorgt ervoor dat de software up-to-date is, Luna zorgt voor stabiele en schaalbare infrastructuur evenals beheer tot en met het besturingssysteem.” Inmiddels heeft het aantal SaaS-oplossingen de online trainingen qua grootte voorbijgestreefd.

“De korte lijnen bij Luna zijn ideaal”, vervolgt Mooten. “Bij een grote partij kom je al snel in een wachtrij. Bij Luna heb je snel een respons. Ook als het niet helemaal duidelijk is of er iets veroorzaakt is door ons of door Luna, de afdeling support zoekt het altijd uit en lost het snel op!”

Jan Mooten
System Administrator