Veelgestelde vragen

Netwerk

Waarom heb ik een SSL-certificaat nodig?

De belangrijkste reden voor het implementeren van een SSL-certificaat is het beveiligen van dataverkeer over een openbaar netwerk zoals het internet. Een SSL certificaat voorkomt dat de data tijdens haar weg van server naar computer kan worden ingezien door derden. Server (zender) en computer (ontvanger) spreken met elkaar de beveiliging en encryptie af zodra deze met elkaar verbinding maken. Pas als deze beveiligde verbinding opgezet is, worden de werkelijk opgevraagde gegevens verzonden. De tweede reden is dat Google bij het indexeren websites met een SSL-beveiliging een hogere ranking geeft. Google beschouwt pagina's met een SSL-certifcaat als relevanter.

Luna verzorgt de aanschaf en installatie van een SSL-certificaat voor uw hostingomgeving.

Wat is het verschil tussen IPv4 en IPv6?

Voor de adressering op netwerken worden IP-adressen gebruikt. Voor IPv4 wordt een combinatie van 4 keer 3 cijfers gescheiden door een "punt". Met het begin van het internet was deze reeks van beschikbare IP-adressen ruimschoots voldoende.

De afgelopen jaren heeft het aantal apparaten dat autonoom verbinding maakt met openbare IP-netwerk (het internet) een enorme toevlucht genomen. Denk maar aan de mobiele telefoon en tablet. Deze ontwikkeling is door Luna al in 2003 onderkend en ons netwerk handelt het netwerkverkeer via IPv6 af. IPv6 biedt een groter potentieel aan beschikbare adressen. Het aantal apparaten dat met IPv6 verbinding kan maken met het internet is vrijwel eindeloos. Doordat het netwerk van Luna dataverkeer via IPv6 verwerkt, is deze klaar voor Internet of Things en bent u klaar voor de toekomst.