Maatschappelijke betrokkenheid

Bij Luna zijn we dagelijks bezig met het leveren van een betrouwbare en veilige dienstverlening en houden we bij alle activiteiten rekening met onze verantwoordelijkheid naar de maatschappij en medewerkers. We zijn en blijven streven naar maatschappelijke betrokkenheid, omdat we vinden dat informatie en kennis toegankelijk moet zijn voor iedereen.

Excelsior4All

Luna verzorgt het netwerk en de werkplekken van Excelsior4All. Binnen het project Playing for Succes verbindt Luna kinderen met een mooie toekomst. Een toekomst die vaker van achter een computer en steeds meer online plaatsvindt. Computervaardigheid is de basis en Luna draagt bij aan de solide basis. Playing for Success is een naschools programma waarin leerlingen een mogelijke achterstand inhalen:

“In het stadion van Excelsior werken ze samen met andere leerlingen aan opdrachten op het gebied van taal, rekenen en computervaardigheden. Denk aan interviews met spelers, het budgetteren van een voetbalteam of het berekenen van de oppervlakte van het voetbalveld.”

Lees meer over Excelsior4All op de website van SBV Excelsior.

Luna ondersteunt onderzoek naar alvleesklierkanker

Alvleesklierkanker is één van de meest dodelijke kankersoorten. De bestaande behandelmethoden helpen nauwelijks bij dit type kanker. Prof. Dr. Casper van Eijck van het Erasmus MC wil het overlevingspercentage van deze vorm fors verhogen. Samen met zijn team van experts gelooft hij dat het anders kan. Luna ondersteunt dit intitiatief en host daarom onder meer de website supportcasper.nl.

Luna biedt omwonenden betaalbaar internet

Luna is al zo oud als het commerciële internet in Nederland. Veel partijen zijn gekomen en gegaan, maar Luna heeft nog steeds klanten van het eerste uur (inbellen, weet u nog). Door innovatie en technologische ontwikkelingen is het internet groot geworden en van simpel kanaal veranderd naar een platform met een veelheid aan toepassingen.

Waar Luna in 1994 de noodzaak zag om ook particulieren aan te sluiten op het internet zien wij nog steeds de noodzaak om mensen computervaardig te maken en toegang te geven tot informatie. Een computer of werkplek met internettoegang biedt mogelijkheden voor de digitale vaardigheden en de algemene ontwikkeling in het bijzonder. Bij Luna vinden we het belangrijk dat iemand in een vroeg stadium op een juiste wijze kennismaakt met de digitale mogelijkheden.

Dit belang vertalen we in onze betrokkenheid richting omwonenden van ons kantoor. Luna.nl verbindt de bewoners van de Puntegaalstraat en Kees van Dongenhof met het internet. De bewoners kunnen gebruik maken van supersnel glasvezelinternet tegen een sterk gereduceerd tarief. Wij hebben de verbinding liggen, we hebben de expertise, dus daar mogen omwonenden van profiteren.