Luna ondersteunt onderzoek naar alvleesklierkanker

Alvleesklierkanker is één van de meest dodelijke kankersoorten. De bestaande behandelmethoden helpen nauwelijks bij dit type kanker. Prof. Dr. Casper van Eijck van het Erasmus MC wil het overlevingspercentage van deze vorm fors verhogen. Samen met zijn team van experts gelooft hij dat het anders kan. Luna ondersteunt dit initiatief en host daarom onder meer de website supportcasper.nl.

De actie om geld te werven voor het onderzoek van Casper van Eijck is begonnen op initiatief van één van zijn patiënten, Carien de Jonge. In februari 2013 werd bij haar de diagnose alvleesklierkanker gesteld. In de daarop volgende periode raakte ze steeds enthousiaster over de plannen van Casper om op een hele andere manier de kanker aan te pakken. Het was haar idee om deze campagne te starten, maar helaas is zij in mei 2015 overleden. De campagneactiviteiten gaan echter door.

Luna ondersteunt Casper en zijn team door het hosten van de website waarop Casper van Eijck zijn ambitie en doel uitlegt. Ook doen alle vrijwilligers belangeloos mee met de campagne. Dit betekent dat het volledig gedoneerde bedrag ten goede komt aan het innovatieve onderzoek om een goede behandelmethode te ontdekken.

Bezoek Caspers website en doneer om dit bijzondere project en deze pioniers te ondersteunen.